VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika25/02/2020

VOZIO SA 3,15 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

 

GRADIŠKA, 25. FEBRUARA /SRNA/ - Osnovnom sudu u Gradišci biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica iz Srpca koje je upravljalo automobilom sa 3,15 promila alkohola u krvi, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

 

Policijska stanica Srbac podnijeće zahtjev protiv lica čiji su inicijali M.B. iz mjesta Sitneši jer je kontrolom njegovog automobila "folksvagen" utvrđeno da je vozilo neregistrovano, da lice M.B. upravlja vozilom prije sticanja prava na to i pod dejstvom alkohola.

Kontrola je izvršena sinoć u 22.15 časova u mjestu Sitneši, a policajci su vozača zadržali lišavanjem slobode, te privremeno oduzeli vozilo.

Iz policije ističu da je pomenuto lice višestruki povratnik u izvršenju prekršaja i da ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje lice M.B. je pušteno na slobodu, a protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja.

Iz Policijske uprave Gradiška navode da će nastaviti aktivnosti u vezi sa kontrolom učesnika u saobraćaju, te ih pozivaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobaćaja na putevima u BiH.