VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana26/02/2020

POČELA POSEBNA SJEDNICA NA ZAHTJEV DODIKA

 

BANjALUKA, 26. FEBRUARA /SRNA/ - U Banjaluci je danas počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koja bi trebalo da se izjasni o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka i odluke Predsjedništva od 19. februara veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

 

Predloženo je da bude potvrđena izjava srpskog člana Predsjedništva BiH po kojoj je zaključak o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta usvojen bez konsenzusa veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske.

Nakon što je usvojen dnevni red ove sjednice, poslanici će se izjasniti i o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH po kojoj je odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu /Fronteks/ na teritoriji BiH usvojena bez konsenzusa veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Sjednici prisustvuje srpski član Predsjedištva BiH Milorad Dodik na čiji zahtjev je i zakazana.

Sjednici prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković i brojni ministry u Vladi Srpske, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, te drugi predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama. /nastaviće se/boj/bon/foto