VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana26/02/2020

STEVANDIĆ: POSTIĆI JEDINSTVO U VEZI SA DEŠAVANjIMA U CRNOJ GORI

 

BANjALUKA, 26. FEBRUARA /SRNA/ - Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je potrebno postići jedinstvo u parlamentu Srpske u vezi sa dešavanjima u Crnoj Gori.

 

"Ono će biti najmanje dvotrećinsko, a Bože dragi da bude stopostotno. To bi bila dobra poruka ne samo braći u Crnoj Gori i SPC, već i svima ostalima da pokažemo kakvog smo karaktera i koliko je važna Narodna skupština", poručio je Stevandić u obraćanju na posebnoj sjednici o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

On je naglasio da je nedopustivo davanje legitimiteta nekome ko u ime države Crne Gore pokušava prisvojiti imovinu Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

"Da zatvaramo oči pred time, bila bi loša poruka našem narodu", napomenuo je Stevandić.

On je istakao da većina Srba u Crnoj Gori sa ovdašnjim Srbima dijeli iste vrijednosti i stavove kada je riječ SPC, spornom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i očuvanju imovine SPC u toj zemlji.

"To je imovina kojoj pripadamo i mi, i naši preci, ali i lideri opozicije u Crnoj Gori, koji su progonjeni u Skupštini te zemlje. U tom smjeru riječ je o državi u kojoj vlada potpuni totalitarni mrak", rekao je Stevandić. /nastaviće se/boj/bon/vj