VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Kultura05/03/2020

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA UMJETNIKA IZ BiH

 

DOBOJ, 5. MARTA /SRNA/ - U Doboju je večeras otvorena izložba fotografija umjetnika iz BiH, u selekciji međunarodnih majstora fotografije.

 

Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović rekao je da je izložen dio radova iz kolekcije "Foto BiH 2019" na kojima dominiraju portreti i pejzaži.

"Pojavljuju se i autori koji su se otisnuli u `lajf` ili `strit` fotografiju, ili koji snimaju detalje", izjavio je Božanović i naveo da je dozvoljena blaga intervencija na fotografijama koja ne smije prelaziti 10 odsto od originala, a da obećava kvalitet.

On je naveo da je svake godine vidljiv iskorak ka kvalitetu s obzirom da 60 do 70 odsto prijavljenih radova po vrijednosti mogu da se izlože, zahvaljjući i autoselekciji autora.

Za najuspješniju fotografiju izabran je rad Dejana Milosavljevića iz Doboja, koji je istakao da je ovo peti put da je dobio prvu nagradu u prošlogodišnjoj takmičarskoj sezoni.

"Ovo je `lajf` fotografija i nema pretjerane inspiracije. Kretanjem se primijeti momenat i to je u suštini momenat koji je uhvaćen u vremenu", rekao je Milosavljević.

Radovi su izloženi u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje, zajedno sa fotografijama članova dobojskog foto-kino kluba.