VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti09/03/2020

TABLOIDI PREUZELI ULOGU TOALET-PAPIRA

 

DARVIN, 9. MARTA /SRNA/ - U Australiji je došlo do nestašice toalet-papira usljed prevelike kupovine tog artikla, izazvane vurusom korona, pa su neke novine odlučile da same posluže kao toalet-papir za vjerne čitaoce.

 

Australijski tabloid "NT Njuz" povukao je neobičan potez objavivši jedan broj praznih stranica kako bi one poslužile čitaocima, koji se žale da nemaju dovoljno zaliha toalet-papira.

"Objavili smo specijalni prilog od osam bijelih, praznih stranica perforisanih na rubu, kako bi se lako mogle istrgnuti i poslužiti vam u hitnom slučaju", napisalo je uredništvo tabloida iz centrale u Darvinu.

U Australiji je do kraja prošle sedmice zabilježeno šezdesetak slučajeva virusa korona.

Rast broja zaraženih izazvao je paniku među kupcima, koji su u pojedinim supermarketima razgrabili toalet-papir, pa da je trgovački lanac "Vulvorts" povukao nesvakidašnji potez - ograničio je prodaju tog artikla.

Uz fotografije praznih polica na društvenim mrežama, supermarketi su objavili saopštenja kojima umiruju javnost tvrdeći da preduzimaju sve potrebne mjere kako bi bili dobro snabdijeveni.

Osim toalet-papira, sa polica su nestale zaštitne maske i gel za dezinfekciju, navode agencije.