VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika10/03/2020

PRETRESENE ČETIRI LOKACIJE, UHAPŠENO ŠEST NARKO-DILERA

 

SARAJEVO, 11. MARTA /SRNA/ - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su, u okviru akcije "Skaj", uhapsili šest lica osumnjičenih za trgovinu drogom, te izvršili pretrese na četiri lokacije u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, po čijem nalogu je izvršena ova operativna akcija.

 

Nezakonita imovinska korist u izvršenim krivičnim djelima procjenjuje se na više od dva milona KM.

Ove aktivnosti nastavak su operacija usmjerenih na otkrivanje i razbijanje krijumčarskih lanaca droge marihuana "skank" iz Albanije, preko Crne Gore i BiH, prema zemljama EU.

Aktivnosti su sprovedene u prethodnim mjesecima u operacijama "Petrol lajn", "24" i "24 plus" u kojima su na području Krupca, u Istočnom Sarajevu, graničnog prelaza Gradiška i Gabeli kod Čapljine, izvršene pojedinačne pljenidbe više stotina kilograma droge namijenjene narko-tržištu zemalja EU, čija vrijednost na ilegalnom tržištu doseže višemilionske iznose.

U okviru aktivnosti Tužilaštava BiH, zajedno sa partnerskim agencijama za sprovođenje zakona u BiH i zemaljama regije, dokumentovano je krijumčarenje velikih količina marihuane "skank", najčešće u kamionskim transportima, nakon čega je na teritoriji BiH izvršeno presretanje i pljenidba više od 2,5 tone droge.

Nezakonita imovinska korist, koju su krijumčarenjem stekli osumnjičeni koji su uhapšeni, procjenjuje se na više od dva miliona KM.

"Ovim aktivnostima, koje su rezultat dobre saradnje institucija unutar BiH, kao i efikasne međunarodne saradnje, zadat je ozbiljan udarac strukturama narko-mafije na području BiH i regiona", ističu u Tužilaštvu.

Današnje aktivnosti predstavljaju završne aktivnosti sprovedenih operacija, nakon čega će aktivnosti biti usmjerene na podizanje optužnica protiv uhapšenih lica.