VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika11/03/2020

KRAJIŠNIK: ISKLJUČENjE MIĆIĆA VELIKI UDARAC SDS-u

 

PALE, 11. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilo Krajišnik smatra da je isključenje iz stranke dosadašnjeg prvog čovjeka bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a Miće Mićića jedan od najvećih udaraca SDS-u.

 

Krajišnik je u izjavi Srni ocijenio da se to nije trebalo desiti i da se moralo naći rješenje.

On smatra da je odluku o isključenju lako donijeti, ali da je trebalo više političke mudrosti rukovodstva stranke koje je moralo predvijeti određena dešavanja.

"Žao mi je što je Mićić isključen, ali donekle razumijem rukovodstvo SDS-a jer se stranačka disciplina mora poštovati. Ne govorim o momentu koji se sada desio, problem je nastao kada se nije išlo u susret njegovom rješenju, a ne čekati da on eskalira u fazu da uslijede ovakve odluke", rekao je Krajišnik.

Komentarišući razlog Mićićevog isključenja, Krajišnik je rekao da smatra da je trebalo da dvije najveće stranke - SDS i SNSD nađu partnersko rješenje na nivou Republike Srpske i BiH u ovom, kako je rekao, teškom i kritičnom trenutku, jer svako konfrontiranje ide u prilog neprijatelja i protivnika Republike Srpske.

"Ne želim da umanjim značaj drugih stranaka, ali ove dvije stranke nose veliku odgovornost. Kada bi one bile zajedno na republičkom i nivou BiH bilo bi nemoguće da se nametnu neka rješenja kao što su otimanje nadležnosti, nametanje rješenja Ustavnog suda BiH...", ocijenio je on.

Krajišnik je izrazio bojazan da ovako razjedinjeni neke političke stranke mogu da dobiju političke poene, ali da je to za Republiku Srpsku veliki minus.

Predsjedništvo SDS-a juče je raspustilo bijeljinski Izvršni Gradski odbor SDS-a, te iz stranke isključilo dosadašnjeg prvog čovjeka Gradskog odbora Miću Mićića.

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je 3. marta sporazum koji je prvi čovjek bijeljinskog SDS-a ranije potpisao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, a prema kojem će Mićić na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine široke koalicije koju podržava i SNSD.