VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika11/03/2020

STEVANDIĆ: MEKTIĆ - TROJANSKI KONj SDA

 

SARAJEVO, 11. MARTA /SRNA/ - Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić ocijenio je da SDA koristi SDS-ovog poslanika Dragana Mektića kao trojanskog konja za sprovođenje svojih projekata i pokušaje da kontroliše pravosudne institucije, a sada i Centralnu izbornu komisiju /CIK/.

 

"Prvo pokušavaju da kontrolišu pravosudne institucije smjenom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, što ne mogu da realizuju jer u Domu naroda nemaju potreban broj glasova, ali su sada pokušali da zaobiđu procedure i nezakonito za čelnike CIK predložili ljude iz kabineta visokih funkcionera PDP-a, SDS-a i DF-a", izjavio je Srni Stevandić.

On smatra da je Mektić samo promoter interesa SDA i DF-a.

"Uspjeli su da u dnevni red večerašnje sjednice Predstavničkog doma BiH, preglasavanjem predstavnika srpskog naroda, uvrste smjenu predstavnika CIK-a i imenovanje svojih", ocijenio je Stevandić.

On je upozorio da je ovo politički uticaj i potpuno miješanje SDA, DF-a i SDS-a u rad CIK-a.

"To je ta nova koalicija i ovo što SDA radi, prije podne ima koaliciju sa jednim, poslije podne sa drugim, zadovoljava samo njihove potrebe, a ne građana BiH", ocijenio je Stevandić.

On kaže da SDA ne interesuje ni virus korona, ni zdravstveno-epidemiološka situacija, nego samo projekti, te da zbog toga traže Srbe, poput Mektića, da te projekte i sprovedu.