VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika12/03/2020

KOVAČEVIĆ: VIRUS SDS-PDP, ZAJEDNO SA SDA, NAJDIREKTNIJE ATAKUJE NA INTERESE SRPSKE

 

BANjALUKA, 12. MARTA /SRNA/ - Dok se vlast u Republici Srpskoj na najodgovorniji mogući način bavi prevencijom i zaštitom građana od korona virusa, za to vrijeme virus SDS-PDP, zajedno sa SDA, na najdirektniji i najmaligniji mogući način atakuje na Republiku Srpsku i njene državne i nacionalne interese, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

 

"Moramo podsjetiti građane da SDS i PDP u parlamentu BiH imaju limitiran kapacitet od samo četiri glasa, ali zajedno sa Adilom Osmanovićem iz SDA, imaju dovoljno za takozvano entitetsko glasanje i sa tih pet glasova oni ne samo da glasaju direktno protiv većinske volje građana Srpske i zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske nego glasaju konstantno protiv interesa Srpske, a za interese Bakira Izetbegovića i SDA", izjavio je Kovačević za Srnu.

On je rekao da su se SDS i PDP potpuno stavili u funkciji ispunjavanja želja i političkih interesa Bakira Izetbegovića i SDA.

"Ovo je značajan politički trenutak u kojem vlast Republike Srpske, osim što se primarno bavi zaštitom građana od korona virusa, pokušava da zustavi konstantne negativne, neustavne i nedopustive odluke Ustavnog suda BiH protiv Srpske. U takvoj jednoj situaciji SDA u potpunosti minimalizuje naše htijenje da se tome suprotstavimo i to zahvaljujući svojim saveznicima i partnerima iz SDS i PDP", ukazao je Kovačević.

On je konstatovao da je očigledno riječ o političkim strankama koje svakim danom gube uticaj, gube značajne ljude u svojim redovima i postaju jedna mala grupica isfrustriranih i nezadovoljnih ljudi usljed niza izbornih poraza i sada se, po pricipu ranjene zvijere, na najagresivniji i najpogubniji način usmjeravaju na interese Republike Srpske i njenih građana.

"Veoma je bitno da građani prepoznaju virus SDS-PDP, koji zajedno sa SDA i Adilom Osmanovićem, napada na Republiku Srpsku. To ne smije da bude nešto što je prihvatljivo i građani moraju na najoštriji mogući način to da kazne", poručio je Kovačević.