VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika12/03/2020

BOŽIČKOVIĆ: NEĆU SE ŽALITI, A "DRUGA STVAR" JE ŠTA PRIVATNO MISLIM

 

SARAJEVO, 12. MARTA /SRNA/ - Razriješeni član Centralne izborne komisije /CIK/ Novak Božičković rekao je Srni da poštuje odluke Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i da nema namjeru da se žali bilo kome, te da je "druga stvar" šta on privatno misli o razrješenju i da ne bi detaljisao o tome.

 

Božičković kaže da nema šta da komentariše i da ne bi želio da se upušta u cijelu tu priču i polemiku.

"Protiv odluka parlamenta mislim da ne postoji mogućnost žalbe, a i da postoji, ne bih se žalio", naglasio je Božičković.

On je dodao da je "druga stvar" šta on privatno misli o razrješenju i da ne bi detaljisao o tome.

"Ono što ja mislim to je moja privatna stvar i to svoje mišljenje ne bih javno iznosio", rekao je Božičković.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je sinoć, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članova CIK-a BiH.

Ovom odlukom mandat je prestao članovima Suadu Arnautoviću, Ahmetu Šantiću, Branku Petriću i Novaku Božičkoviću. Reizabrani su novi-stari članovi Suad Arnautović i Ahmet Šantić, a iz reda srpskog naroda izabrani su novi članovi Jovan Kalaba i Vanja Bjelica Prutina.

Poslanik DF-a Zlatan Begić predložio je za člana CIK-a i jednog kandidata iz reda hrvatskog naroda, ali taj prijeldog nije usvojen.

Izabrani članovi stupaju na funkciju danom izbora.