VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika12/03/2020

ŽUNIĆ: SDS I PDP NISU NI IMALI NAMJERU DA POŠTUJU ZAKLJUČKE PARLAMENTA SRPSKE

 

BANjALUKA, 12. MARTA /SRNA/ - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić uvjeren je da lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović nikada nisu imali namjeru da poštuju zaključke Narodne skupštine, jer se od početka ponašaju u skladu sa dogovorom sa SDA.

 

"Vidjeli smo ranije glasanje gdje /poslanik SDA u parlamentu BIH/ Adil Osmanović zajedno sa PDP-om i SDS-om pravi većinu iz Republike Srpske i to je apsolutno čin koji je iznad izdaje", rekao je Žunić Srni.

On je istakao da će građani prepoznati takvo ponašanje PDP-a i SDS-a i da će ih osuditi onako kako ih već godinama osuđuju na izborima.

"Ovdje nije riječ o izboru članova Centralne izborne komisije /CIK/ BiH to već da Šarović i Borenović sve mehanizme daju SDA. Njihov licemjerni odnos prema izbornom procesu i zahtjev za `pošten` izborni proces vidimo u činu kada su stavili partijske poslušnike u CIK. Mislim da je novi član bio i politički kandidat PDP-a na izborima. Onda je sve jasno", rekao je Žunić.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je sinoć, na prijedlog poslanika SDS-a Dragana Mektića, odluku o prestanku mandata, odnosno izboru i stupanju na dužnost članovima CIK-a BiH.

Za nove članove CIK-a izabrani su Vanja Bjelica Prutina i Jovan Kalaba, umjesto Branka Petrića i Novaka Božičkovića.