VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika12/03/2020

OŠTETIO PRAVNO LICE ZA 1,2 MILIONA KM

 

BANjALUKA, 12. MARTA /SRNA/ - Policija je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv lica čiji su inicijali D.C. zbog sumnje da je kao odgovorno lice u pravnom licu iz Banjaluke oštetilo to pravno lice za iznos od 1.221.140 KM.

 

D.C. se sumnjiči da je od jula do novembra 2018. godine sačinio fiktivan ugovor sa neistinitim sadržajem i upotrijebio kao pravi, iskoristio svoj položaj i ovlaštenje i sa bankovnog računa pravnog lica isplatio na svoje ime novac u ukupnom iznosu 1.190.480 i bez ikakvog pravnog osnova plaćao lične troškove fizičkom licu u ukupnom iznosu od 30.659.

"Time je oštetio pravno lice iz Banjaluke za iznos od 1.221.140 KM", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Izvještaj je podnesen i protiv lica čiji su inicijali S.K. koji se sumnjiči da kao odgovorno lice u pravnom licu iz Banjaluke od januara 2018. godine do decembra 2019. godine nije vodio poslovne knjige i knjigovodstvene evidencije i nije dostavljao finansijske izvještaje, koje je prema važećim propisima bio dužan voditi, evidentirati i dostavljati.

S.K. i D.C su osumnjičeni za krivično djelo povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništenje, a D.C. i za zloupotrebu položaja odgovornog lica.