VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija12/03/2020

OBEZBIJEDITI SLOBODAN PROTOK ROBE PREKO HRVATSKE

 

BANjALUKA, 12. MARTA /SRNA/ - Nadležne institucije Republike Srpske i BiH, s obzirom na eskalaciju situacije u vezi sa virusom korona, treba da reaguju i obezbijede slobodan protok robe preko Hrvatske i zemalja u regionu da bi ovdašnja preduzeća, uz maksimalne mjere zaštite, mogla da dođu do sirovina iz Italije i isporuče proizvode u nju, rečeno je Srni u Privrednoj komori Srpske.

 

Portparol ove komore Vladimir Blagojević naglasio je da je važno da nadležni kontaktiraju sa Hrvatskom jer preduzeća iz Srpske već trpe štetu zbog mjera te zemlje da zabrani ulazak osobama koje su u prethodnih 14 dana boravile u Italiji.

Blagojević je, između ostalog, pojasnio da firme iz Republike Srpske nemaju dovoljan broj vozača kamiona koji u prethodnih 14 dana nisu bili u Italiji.

"Cilj našeg zahtjeva u ovom smislu jeste da troškovi koji već nastaju u preduzećima ne budu još veći i da privreda ne pretrpi dodatnu štetu", rekao je Blagojević.

On je ukazao da Srpska već sada treba da razmisli o uvođenju mjera da preduzećima koja trpe pomenutu štetu zbog virusa korona odgodi otplatu obaveza.

"Treba i da se vidi na koji način se tim firmama može odgoditi plaćanje kreditnih obaveza prema bankama", rekao je Blagojević.