VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika13/03/2020

SNSD I PDP POTPISALI SPORAZUM O KOALICIONOJ SARADNjI

 

BIJELJINA, 13. MARTA /SRNA/ - Gradski odbori SNSD-a i PDP-a u Bijeljini potpisali su danas sporazum o koalicionoj saradnji na lokalnom nivou, koji uključuje i podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika i formiranje vlasti nakon izbora u oktobru.

 

"Ove dvije političke opcije imaju ozbiljan kapacitet, trenutno su najsnažnije u gradu i treba da nose teret odgovornosti u lokalnoj zajednici, isključivo u opštem interesu građana Bijeljine", izjavio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

On je rekao novinarima da ime kandidata za gradonačelnika Bijeljine još nije poznato, te da cilj ove koalicije koja bi trebala uključiti više od 10 političkih partija na lokalnom nivou nisu pozicije, nego program za bolju budućnost u narednim godinama.

Ćorić je naveo da su koaliciji sa bijeljinskim SNSD-om do sada prišli SP, Demos, NDP, Savez za novu politiku i PDP, te da slijede dogovori sa Ujedinjenim Srpskom i DNS-om, a spremni su i za razgovor sa aktuelnim gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovom grupom, nikako sa SDS-om.

"Bijeljinu čekaju važni projekti i velike investicije sa republičkog nivoa, što mora da prati i lokalni novo vlasti, brže i ekpeditivnije nego do sada", istakao je Ćorić.

Prema njegovim riječima, ova generacija političara u gradu smogla je dovoljno snage da pređe preko nekih animoziteta.

"Nećemo nazad, hoćemo da zajedno gradimo bolju budućnost", poručio je Ćorić.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Slaviša Marković rekao je novinarima da je siguran u pobjedu kandidata za gradonačelnika Bijeljine i vladavinu ove koalicije u naredna tri i više mandata.

On je izrazio žaljenje zbog načina razlaza sa Mićićem i SDS-om u gradu, kao i izgubljenog međusobnom povjerenja, te dodao da "Mićić sada formira svoju stranku".

"Definitivno smo prelomili i dogovorili političku saradnju sa SNSD-om, da preuzmamo teret odgovornosti u Bijeljini za bolji život i standard građana", istakao je Marković.

Ćorić i Marković su naveli da sporazum podrazumijeva i saradnju u Skupštini grada do lokalnih izbora, te da već imaju 18 odborničkih mjesta, što je skupštinska većina u Bijeljini.