VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/03/2020

ŠAROVIĆ SE SLUŽI SPEKULACIJAMA I NAGAĐANjIMA

 

SARAJEVO, 15. MARTA /SRNA/ - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić istakao je da se predsjednik SDS-a Mirko Šarović služi spekulacijama, nagađanjima i poluistinama.

 

Nakon njegovih optužbi da se firma iz Republike Srpske bavi opasnim poslom i trguje supstancama koje mogu da budu prijetnja velikim silama, Radončić je sve demantovao, poručivši da nije u redu da Šarović, bez dogovora bar sa bezbjednosnim strukturama, govori nešto što je do prije pet minuta bilo državna tajna.

Šarović je rekao da misli da se jedna kompanija u Republici Srpskoj bavi opasnim poslom i trguje nekim supstancama koje mogu da budu prijetnja velikim silama, te da, kako kaže, misli da su uhvaćeni u toj raboti i da to /Milorad/ Dodik zna, te da je zato tako mekan i nije tako hrabar, što je Radončić odmah demantovao.

"Dodik nije znao niti je učestvovao u trgovini. Gospodin Dodik je preda mnom tražio da ga povežu sa odgovornim licima iz te kompanije i veoma direktno i precizno zabranio bilo kakav posao sa tom zemljom", naglasio je Radončić.

Dok je Šarović tvrdio da je riječ o veoma opasnim komponentama koje se koriste za pravljenje oružja koje je globalna prijetnja, Radončić je poručio da je riječ o prodaji aluminijuma Iranu čime se krše međunarodne konvencije, prenose mediji.

"Taj posao je odmah obustavljen i imali smo odgovornu reakciju vlasti Republike Srpske. Žao mi je što smo došli u situaciju da to objašnjavamo u javnosti", istakao je Radončić.

Šarović je nastavio da iznosi neistine, rekavši da su dva kurira upozorila Dodika da znaju šta se događa, da je jedan od njih strani ambasador, a drugi domaći čovjek, što je Radončić ponovo demantovao i rekao da je lično razgovarao sa Dodikom.

"Ne postoji nikakav stranac i nikakav ambasador", naglasio je Radončić.