VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika15/03/2020

OD 150 PRIPRAVNIKA, PRIMLJEN SAMO JEDAN SRBIN

 

MOSTAR, 15. MARTA /SRNA/ - Gradski odbor SNSD Mostar saopštio je da je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona posredstvom javnog poziva za prijem pripravnika primila samo jednu osobu srpske nacionalnosti od 150 kandidata, te je pozvao kantonalnog premijera da objavi nacionalnu strukturu onih koji su primljeni, kao i da se ova katastrofalna greška ispravi.

 

"Članovi Gradskog odbora SNSD Mostar obavili su razgovore sa svim kandidatima do kojih su mogli doći i došli su do poražavajuće činjenice da je nakon selekcije i odabira primljena samo jedna osoba srpske nacionalnosti, tačnije 0,67 odsto od ukupnog broja primljenih kandidata", navodi se u saopštenju.

Iz mostarskog odbora ističu da je među kandidatima na javnom pozivu bilo odličnih studenata, dobitnika rektorovih nagrada, nezaposlenih majki, magistara u teškoj socijalnoj situciji i pripadnika drugih ugroženih grupa, od kojih, ističu, niko nije bio dovoljno dobar da godinu dana obavlja pripravnički staž u struci za koju se školovao.

"Gradski odbor SNSD Mostar poziva predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenka Hercega da javno objavi nacionalnu strukturu primljenih kandidata na javnom pozivu za prijem pripravnika i da se ova katastrofalna greška ispravi u tzv. `drugom krugu javnog poziva koji je najavljen za april!, ističu iz Gradskog odbora SNSD-a.