VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika20/03/2020

PREDSJEDNIŠTVO NIJE PRIHVATILO SPORAZUM BIJELJINSKOG ODBORA PDP-a SA SNSD-om

 

BANjALUKA, 20. MARTA /SRNA/ - Predsjedništvo PDP-a nije prihvatilo predizborni koalicioni sporazum koji su u Bijeljini potpisali predsjednici gradskih odbora PDP-a i SNSD-a, saopšteno je iz PDP-a.

 

Gradskom odboru PDP-a Bijeljina dato je zaduženje da sprovede ovu odluku Predsjedništva.

"Usvojen je zaključak kojim se predlaže Glavnom odboru PDP-a da odluči da neće biti predizbornih koalicija sa SNSD-om, osim u izuzetnim slučajevima kao što je Srebrenica za koje će biti usvojene posebne odluke", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo PDP-a ocijenilo je da je zbog novonastale situacije u vezi sa širenjem virusa korona najvažnije da građani Srpske u potpunosti poštuju preporuke struke i nadležnih institucija.

Iz PDP-a su pozvali svoje članove i simpatizere da ne zaborave na najstarije i zdravstveno i socijalno ugrožene građane i da im pomognu u svemu što im je potrebno, posebno poštujući bezbjednosna pravila nadležnih institucija.

"Virusom korona su podjednako ugroženi zdravlje građana i privreda. Zdravstveni sistem neće biti uspješan bez privrede koja omogućava finansiranje zdravstvenog sistema. Budući da privreda Srpske već trpi teške posljedice, smatramo da je pod hitno potrebno donijeti mjere koje će pomoći njenoj revitalizaciji", navedeno je u saopštenju.