VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti21/03/2020

KURS GITARE U PERIODU KORONE

 

BRATUNAC/LJUBOVIJA, 21. MARTA /SRNA/ - Mladima sa područja Bratunca i LJubovije omogućen je onlajn "Kurs gitare u doba korona" da bi korisno iskoristili vrijeme u izolaciji.

 

Internet stranica nastala je kao potreba učenika i profesora Srednje škole "Vuk Karadžić" iz LJubovije u Srbiji, a jedan od pokretača kursa, profesor Marko Medić iz Bratunca kaže da su učenici izrazili želju da se pronađe odgovarajući sadržaj da bi na kreativan način provodili vrijeme kod kuće.

On je pojasnio da su ideju podržali muzičari iz Bratunca i da je i dalje u toku prijavljivanje zainteresovanih sa obje strane Drine za ove instrukcije, ali i muzičara koji žele da svoje znanje prenesu drugima.

"Ideja je da se svim zainteresovanim omogući da nauče osnove sviranja na gitari, a broj mladih koji se žele uključiti u ovaj kurs stalno raste. Uključuju se srednjoškolci iz Bratunca, Srebrenice i drugih sredina", ističe Medić.

Prvi instruktivni video za ovaj kurs pripremaju članovi bratunačkog benda "Infuzija" koji će pokazati osnovna pravila i tehnike sviranja desnom rukom.

Medić je izrazio zadovoljstvo što su ovu ideju podržale i neke poznate ličnosti iz muzičkog svijeta i izrazile spremnost da pomognu njenu realizaciju.