VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika22/03/2020

ROIĆ: DIJETE VEOMA, VEOMA KRITIČNO

 

ZAGREB, 22. MARTA /SRNA/ - Petnaestogodišnje dijete iz Zagreba, za koje je javljeno da je poginulo u jutrošnjem zemljotresu, nalazi se u veoma kritičnom stanju, rekao je direktor Dječije bolnice Goran Roić.

 

"Dijete je veoma, veoma kritično, ali još radimo danje mjere i preduzimamo sve što možemo", rekao je Roić za N1.

Hrvatski mediji jutros su prenijeli da im je u Zavodu za hitnu medicinu grada Zagreba potvrđeno da je dijete poginulo.

Dijete je pronađeno u Đorđićevoj ulici gdje je došlo do urušavanja zgrade.

Iz Civilne zaštite su naveli da u zemljotresu ima povrijeđenih lica, ali da je riječ o lakšim povredama.

"Povrijeđenih ima, tačnu brojku još ne znamo. Prema informacijama koje dobijamo u Centru 112, povrede su lakše i nije riječ o velikom broju ljudi", izjavio je direktor Civilne zaštite Damir Truton.

U Adžijinoj ulici urušen je objekt, a nekoliko je ljudi ostalo unutra. "Snage su na terenu i pokušavaju ih izvući", rekao je Trut.

Gasovodna mreža, kako je saopšteno iz Gradskog gasovoda, je nakon zemljotresa stabilno, ali je građanima savjetovano da zatvore glavni ventil ako osjete miris gasa u svojim zgradama.

Geofizički odsjek Prirodno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na "Fejsbuk" stranici je upozorio građane da se pripreme na slabije, ali brojne potrese i to ne samo danas već i u sljedećim sedmicama.

"Možemo očekivati naknadne slabije potrese. Postoji vjerovatnoća za jači potres, ali je veoma mala", navode se na toj stranici.

Građanima je upućen poziv da ostanu pribrani i da ne paniče, ali i da budu svjesni da slijedi pojačana seizmička aktivnost u sljedećim sedmicama, možda mjesecima.

Zamljotres se osjetio u cijelom reagionu, kao i u BiH, a mnoge Banjalučane je i probudio, prenose mediji.