VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija24/03/2020

VLASNIK HOTELA "NAIS" NEĆE DOBITI PODRŠKU DRŽAVE ZBOG OTPUŠTANjA RADNIKA

 

BEOGRAD, 24. MARTA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da vlasnik hotela "Nais", koji se nalazi na auto-putu Beograd-Niš, neće dobiti nikakvu podršku države zato što je otpustio 60 odsto zaposlenih.

 

"Kako saznajemo, hotel `Nais`, u vlasništvu Ivice Tončeva, otpustio je 60 odsto radnika. To je njegovo pravo, ali zbog toga neće imati apsolutno nikakvu podršku države Srbije", objavljeno je na "Instagram" profilu "budućnostsrbijeav".

Vučić je ponovio molbu poslodavcima da čuvau svoje radnike.

I ministar rada Srbije Zoran Đorđević apelovao je da poslodavci ne otpuštaju radnike dok je na snazi vanredno stanje i najavio da će biti objavljena lista svih onih koji su nezakonito dali otkaz zaposlenima.

Od uvođenja vanrednog stanja, inspekciji rada u Srbiji javljali su se zaposleni sa žalbama da im poslodavac prijeti otkazom ili insistira na sporazumnom raskidu radnog odnosa, kao i oni kojima prestaje radni odnos usljed isteka ugovora o radu na određeno vrijeme.

Iz Ministarstva podsjećaju da je pri organizovanju radnog procesa, radi zaštite bezbjednosti i zdravlja zaposlenih, u periodu vanrednog stanja poslodavac dužan da postupa u skladu sa Aktom o procjeni rizika na radnom mjestu u radnoj okolini i da primjenjuje mjere za bezbjedan i zdrav rad zaposlenih.