VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Tema dana26/03/2020

OLAKŠICE ZA PRIVREDNIKE I SOLIDARNOST ČLANOVA VLADE

 

BANjALUKA, 26. MARTA /SRNA/ - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je na današnjoj sjednici Vlade u Banjaluci doneseno nekoliko odluka u cilju prevazilaženja krize u privredi u vezi sa pojavom korona virusa u Srpskoj, kao i da se 50 odsto od naknada za lična primanja članova Vlade za mart uplati na račun Fonda solidarnosti Srpske.

 

Višković je rekao da je Vlada donijela odluku o privremenom odgađanju plaćanja poreskih obaveza do 30. juna i to onih po osnovu poreza na dobit za prošlu godinu i svih naknada koje proističu iz završnog računa privrednika.

"Svi privredni subjekti koji traže ovu olakšicu moraju podnijeti Poreskoj upravi pisanu izjavu i da dobiju od nje odobrenje", rekao je Višković u obraćanju javnosti nakon današnje sjednice Vlade.

Kada je riječ o plasmanima IRB-a Srpske prema privrednim subjektima Srpske i dospjelim ratama koje privredni subjekti imaju za april, maj i juni, Višković je rekao da će i to biti prolongirano do 30. juna.

"Ovdjeje riječ"o direktnim plasmanima IRB-a do 2015. godine, ali i sredstvima koja su išla preko poslovnih banaka“, rekao je Višković.

On je rekao da će polovina naknada za lična primanja članova Vlade za mart biti uplaćena na račun Fonda solidarnosti Srpske.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđen 121 slučaj osoba pozitivnih na novi virus korona, od čega je u Banjaluci 81.