VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona26/03/2020

OBEZBIJEDITI 24 ČASA PRISUSTVO VETERINARSKIH INSPEKTORA NA GRANICI

 

SARAJEVO, 26. MARTA /SRNA/ - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac zatražio je od Kancelarije za veterinarstvo BiH da, u skladu sa odlukom Savjeta ministara, obezbijedi 24-časovno radno vrijeme inspektora na graničnim prelazima koji su određeni za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.

 

Košarac je istakao da u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj širenjem virusa korona, veterinarski inspektori treba da kontinuirano obavljaju sve operacije u vezi sa transportom robe preko utvrđenih graničnih prelaza, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

"Nesmetan transport robe preko definisanih graničnih prelaza goruća je potreba naših građana i privrede. Smatram da im sve institucije moraju biti na usluzi u punom kapacitetu. Zbog toga sam od Kancelarije za veterinarstvo BiH tražio da hitno preduzme sve potrebne mjere kako bi se odmah rasporedili veterinarski inspektori na utvrđenim graničnim prelazima i time omogućio nesmetan transport robe", poručio je Košarac.

On je najavio da će u narednom periodu obići pomenute granične prelaze.

Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa podsjećaju da je Savjet ministara na vanrednoj sjednici u utorak, 24. marta, donio odluku kojom se određuju granični prelazi između BiH i Hrvatske, Srbije i Crne Gore za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH.

U skladu sa navedenom odlukom, granični prelazi Bijača, Gradiška, Šamac, Neum jedan i Neum dva utvrđeni su za transport robe između BiH i Hrvatske, dok su granični prelazi Rača i Klobuk utvrđeni za transport robe između BiH i Srbije, odnosno BiH i Crne Gore.