VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona28/03/2020

BOŽOVIĆ: SRBIJA POKLONILA PET RASPIRATORA CRNOJ GORI

 

PODGORICA, 28. MARTA /SRNA/ – Srbija je odlukom predsjednika Aleksandra Vučića poklonila Crnoj Gori pet respiratora, saopšteno je danas iz Ambasade Srbije u Podgorici.

 

Nakon odluke Srbije da pokloni respiratore, predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je Vučiću da "nema potrebe da brine o Crnoj Gori i da svoju pažnju usredsrijedi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije".

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović poručio je da se u Srbiji nadaju da će dar biti prihvaljen od srca sa ljubavlju i simbolično predstavljati prekretnicu ka novim i boljim odnosima Srbije i Crne Gore, dvije bratske i prijateljske zemlje.

On je objasnio da su Srbija i Vučić odluku donijeli nakon izrečene i javno objavljene velike neistine da je Srbija konfiskovala tri respiratora Crne Gore.

"Ništa što je na štetu Crne Gore ne može biti na korist Srbije i obrnuto. Izražavamo nadu da će ovaj i ovakav državnički čin Vučića, pogotovo u ovakvom trenutku biti podstrek večnog bratstva i prijateljstva dvije države", istakao je Božović.

Božović je naveo da odlukom da pokloni respiratore Srbija i njeni građani svjedoče staru narodnu izreku "na muci se poznaju junaci" i potvrđuju sopstvenu moralnu snagu i veličinu.

"Srbija koju kleveću, vređaju i napadaju kao nebrojeno puta kroz njenu slavnu istoriju otvara svoje srce i bratski širi ruke", naveo je Božović.