VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona28/03/2020

OBUSTAVLJENI MEĐUGRADSKI ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ, LIMITIRANI LETOVI...

 

ANKARA, 28. MARTA /SRNA-Rojters/ - Turska je obustavila sve međugradske željezničke linije i ograničila unutrašnji vazdušni saobraćaj u okviru mjera borbe protiv širenja virusa korona, nakon što je broj zaraženih u ovoj zemlji dostigao 5.698, a 92 osobe su umrle.

 

Turski predsjednik Tajip Erdogan založio se juče za "dobrovoljni karantin" u kome Turci ostaju kod kuće osim za kupovinu osnovnih namirnica.

Najavljujući nove mjere s ciljem suzbijanja virusa on je rekao da će svi međunarodni letovi biti obustavljeni, a da će međugradske linije zavisiti od odobrenja guvernera.

Direktor kompanije "Turkiš erlajnz" Bilal Ekši rekao da će od ponoći svi domaći letovi biti organizovani samo za 14 velikih gradova. On je dodao da će svi putnici od sada morati da imaju dozvolu guvernera za putovanje.

"Od večeras svi domaći letovi biće izvođeni sa aerodroma u Istanbulu i Ankari", napisao je on na "Tviteru".

Turska Željeznica saopštila je da će sve međugradske ljelezničke linije biti obustavljene do daljeg.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da svi građani moraju ostati u gradu u kome imaju boravak i moći će da ga napuste samo uz dozvolu ljekara, u slučaju smrti bliskog člana porodice ili ako nemaju smještaj.

Na svim autobuskim terminalima raspoređeno je medicinsko osoblje koje provjerava radnike i putnike.

Takođe, Ministarstvo zdravlja saopštilo je juče da su sve ostavke suspendovane, kao i da je svim zdrvastvenim radnicina, kako u privatnom tako i u javnom sektoru, zabranjeno da da daju ostavke kako ne bi bilo manjka radnika u bolnicama, klinikama i drugim centrima.

Ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je pod istragom 372 lica u 56 provincija zbog manipulativnih izvještaja i objava o virusu korona, degradirajućeg ponašanja prema građanima starijim od 65 godina, kršenja karantina od 14 dana i ekonomskih mjera, odnosno nagomilavanja robe, proizvodnje lažnih sredstavlja za dezinfekciju, maski...