VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona28/03/2020

POČELA POSEBNA SJEDNICA

 

BANjALUKA, 28. MARTA /SRNA/ - U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, na zahtjev Vlade, biti razmatran Prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

 

Sjednici prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković.

Zasjedannje se održava u Banskom dvoru gdje su preduzete maksimalne mjere zaštite učesnika u skladu sa preporukama donesenim zbog širenja virusa korona.

Stolice u sali su raspoređene tako da je između njih obezbijeđeno preporučeno rastojanje s ciljem smanjenja rizika od prenošenja virusa korona.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je juče da će sjednica biti zatvorena za javnost, te da će, u skladu skupštinskim Poslovnikom, po njenom okončanju, svim medijima biti dostavljeno saopštenje.

Medijima će biti dostavljene i fotografije i video-snimak početka sjednice, zbog posebnih okolnosti u kojima se ona održava i smanjenja broja učesnika zasjedanja.

Kolegijum je usvojio i zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju. /nastaviće se/mis/msb/foto/video