VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo03/04/2020

OTVORENO PISMO SARADNIKA ZA INFORMISANjE

 

BANjALUKA, 3. APRILA /SRNA/ - Saradnici Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske za informisanje uputili su otvoreno pismo medijima, a povodom teksta na portalu BN televizije, u kojem navode da su ogorčeni i razočarani zbog iskonstruisanog konteksta izjave generalnog direktora UKC-a Vlade Đajića da se zahvaljuje novinarima za, kako je rekoa, sve što su uradili da pandemija novog korona virusa uđe u svaku kuću.

 

U pismu se ističe da je svim dobronamjernim građanima u Republici Srpskoj jasno u kojem kontekstu je data današnja izjava generalnog direktora UKC-a.

"Jasno je da navedena izjava nije `mali gaf` kako je navedeno, već naprotiv dobro smišljena metafora. U doba kada medicinsko osoblje vodi nadljudsku borbu za živote pacijenata oboljelih od novog virusa korona, a predstavnici medija danonoćno obavještavaju građane o svakom segmentu novonastale situacije, maliciozno je da pojedini mediji od izjave koja opisuje vrijeme u kojem živimo žele da naprave skandal, jer u suštini pandemija koja trenutno hara svijetom i jeste u svakom našem domu na direktan ili indirektan način", navodi se u pismu.

Saradnici UKC-a za informisanje dodaju da je, nažalost, epidemija zavladala domovima porodica šestoro preminulih pacijenata u Srpskoj, unijela strah i neizvjesnost u domove osam pacijenata koji dišu pomoću respiratora, te u domove porodica svih oboljelih, osoba u karantinima, kao i u domove onih koji spadaju u rizične grupe.

"Nakon ove konstrukcije i sitničarenja koje i jeste odlika malicioznih ljudi, uvidjeli smo da bez obzira na svu borbu medicinskog osoblja i svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu, postoje zlonamjernici koji su isključivo željni senzacionalizma ne birajući sredstva i time povređujući sve ove ranjive kategorije, kao i sve radnike u zdravstvu", navodi se u otvorenom pismu.

Saradnici UKC-a za informisanje navode da se, da nisu vanredne okolnosti, na ovakve konstrukcije ne bi ni obazirali, ali da one u ovom vremenu mogu da štete svima, jer ovo nije trenutak za prepucavanja nego za zbijanje redova u borbi protiv ove opake bolesti.

U pismu se mole građani da ignorišu ovakve priloge čiji je jedini cilj da diskredituju "bijele mantile" i unište povjerenje građana u zdravstveni sistem sada kada im je najpotrebniji.

"Mi koji svakodnevno sarađujemo sa doktorom Đajićem znamo da on tokom današnje posjete visokog zvaničnika nije bio `uzbuđen`, kako je navedeno u sramnom prilogu, već zabrinut za zdravlje svih oboljelih od novog virusa korona i zdravlje stanovnika Srpske. Doktor Đajić ulaže maksimalne napore da sa zdravstvenim radnicima najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj doprinese kontrolisanju epidemije i spriječi dalje širenje novog virusa u Srpskoj", zakučuje se u otvorenom pismu saradnika UKC-a za informisanje.