VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika04/04/2020

SKANDALOZNA POLITIČKA PRESUDA MILANU KNEŽEVIĆU

 

BEOGRAD, 4. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta nazvao je skandaloznom i političkom presudu crnogorskog pravosuđa kojom je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca kućnog pritvora.

 

"Tragična je činjenica da je Milanu Kneževiću Viši sud u Podgorici prije desetak dana, u trenutku suočavanja Crne Gore sa pandemijom virusa korona, potvrdio presudu Osnovnog suda na četiri mjeseca kućnog pritvora", smatra Linta.

Prema njegovim riječima, ta presuda predstavlja nastavak obračuna vlasti Mila Đukanovića i progona lidera Demokratskog fronta.

"Tužilaštvo i sudovi u Crnoj Gori treba da rade u skladu sa Ustavom i zakonima, a ne da progone narodne poslanike i građane koji imaju drugačije mišljenje od aktuelnog režima", naveo je Linta.

On je najoštrije osudio i, kako je rekao, sramnu presudu Suda za prekršaje u Podgorici kojom je Milanova majka Ratka Knežević kažnjena sa 500 evra pod prijetnjom da će, ukoliko je ne plati u roku od 15 dana od dana pravosnažnost rješenja, biti zamijenjena za 60 dana zatvora.

Prema obrazloženju kazne proizlazi da je šezdesetdevetogodišnja nastavnica ugrozila desetine maskiranih policajca i trojicu nemaskiranih policijskih inspektora koji su 1. februara brutalno upali u porodičnu kuću Kneževića i demolirali je tražeći nepostojeće oružje i eksploziv, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta je podsjetio da su Knežević i njegov brat Mirko u tom trenutku bili u Beogradu, te ukazao na sramnu činjenicu da su tom prilikom njihovoj majci stavljene lisice na ruke i da je odvedena u zatvor.

Poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Milan Knežević počeo je 2. aprila služenje kazne kućnog pritvora u trajanju od četiri mjeseca nakon što je Viši sud u Podgorici potvrdio presudu Osnovnog suda poslanicima DF-a da su u februaru 2017. verbalno i fizički napali poslanike DPS-a u holu Skupštine Crne Gore.