VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti09/04/2020

OPERSKA DIVA PJEVALA SA BALKONA

 

MOSKVA, 9. APRILA /SRNA/ - Profesionalna operska pjevačica Marina Staškevič izvela je solistički koncert sa balkona jedne stambene zgrade u ruskom gradu Krasnodar.

 

Tokom koncerta, koji je trajao dvadesetak minuta, umjetnica je uživo izvela nekoliko italijanskih numera, prenosi "Ruska gazeta".

Video sa neobičnim koncertom pojavio se na društvenim mrežama, a na kadrovima se vidi kako stanovnici višespratnica gledaju sa prozora, izlaze na balkone i sa interesovanjem slušaju muzičke numere.

Staškevičeva je rekla da je ideju o ovakvom nastupu dobila od novinara lokalnih medija.

"Muzičari u inostranstvu za susjede sviraju sa balkona. Zašto ne bi i mi na takav način popravili raspoloženje građanima i oslobodili ih stresa u izolaciji", istakla je ona.

Staškevičeva nema svoj balkon, pa je dogovorila nastup na balkonu stambene zgrade u ulici Tabačna, gdje su joj dozvolili da donese i pojačala.

Koncert bi, kako se navodi, trajao možda i duže, ali je napolju bilo prilično hladno, a čak su se i poneki automobili zaustavljali da poslušaju koncert.

Marina Staškevič završila je Krasnodarski državni univerzitet za kulturu. Scensku aktivnost kombinuje sa podučavanjem vokala na tom univerzitetu, a ovih dana, tokom karantina, nastavlja rad od kuće, u onlajn režimu.