VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Zanimljivosti20/05/2020

DOČEKAO ČUKUNUNUKU

 

NOVI GRAD, 19. MAJA /SRNA/ - Živko Petić iz Poljavnica kod Novog Grada dočekao je čukununuku, a sad se nada da će doživjeti i da vidi malu Teodoru koja je rođena u Austriji.

 

Petić, koji ima 82 godine, sada živi sa dvije kćerke Milicom i Radmilom, a ima troje unučadi, dvoje praunučadi i odnedavno jedno čukununuče.

Mala Teodora je sa majkom u Austriji gdje će uskoro, ako sve bude teklo prema planu, biti i njen otac Davor, Živkov praunuk koji sada živi u Svodni kod Novog Grada.

"Drago mi je. Nadam se da ću doživjeti da se vidimo. Ona je rođena u Austriji, 27. aprila. Takav je život", kaže čukundjed Živko.

On je čitav život proveo u Poljavnicama, a penziju je zaradio u preduzeću "Lignošer" koje je više decenija radilo u ovom naselju.

"Dobro se slažemo sa komšijama, nikad nismo imali problema. Samo, sve je manje ljudi mojih godina sa kojima bih mogao popričati, to mi je žao", priča Živko.

Živkova unučad žive u Rijeci /Hrvatska/ i Svodni kod Novog Grada.

On kaže da ga potomci redovno posjete, pitaju treba li šta i pomognu koliko mogu.

"Sad ovih dana ne idemo nikud, pridržavamo se svega što se govori zbog virusa korona, a nadamo se da će i to proći", kaže Živko.