VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo22/05/2020

TENISKI TURNIR NOVAKA ĐOKOVIĆA U BEOGRADU, BANjALUCI, SARAJEVU, ZADRU

 

BEOGRAD, 22. MAJA /SRNA/ - Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković okupio je vrhunske asove tenisa, koji će učestvovati na regionalnom "Adria tur" događaju od 13. juna do 5. jula, a mečevi će biti igrani u Beogradu, Banjaluci, Zadru, Crnoj Gori, te egzibicioni u Sarajevu.

 

U organizaciji Đokovića, "Adrija tur" biće održan u gradovima širom Balkana, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima "TC Novak" 13. i 14. juna, da bi se potom preselio u Zadar 20. i 21. juna, zatim u Crnu Goru 27. i 28. juna, a potom u Banjaluku 3. i 4. jula.

Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedjelju, 5. jula, gdje će Novak Đoković i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč, objavile su "Večernje novosti" na portalu.

Osim Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvijezda ove sportske manifestacije biće 26-godišnji Austrijanac Dominik Tim, treći teniser planete, trostruki grend slem finalista, osvajač 16 ATP pehara, uključujući jedan iz masters 1.000 serije u Indijan Velsu.

Učešće na "Adrija turu" je potvrdio i Bugarin Grigor Dimitrov, teniser kojem je treća pozicija na rang listi bila najbolji plasman, a trenutno je 19. igrač na svijetu, a u karijeri je do sada osvojio osam titula u singlu, i jedan je od najkvalitetnijih takmičara sa ovih prostora.

Od igrača iz Srbije učestvovaće i Viktor Troicki, član zlatne srpske generacije iz 2010. koja je osvojila Dejvis kup, ali je u ekipnim takmičenjima za Srbiju osvajao i ATP kup ove godine, kao i Svjetski kup 2009. i 2012. Najveće uspjehe ostvarivao je 2011. kada se popeo na 12. poziciju rang liste, a osvojio je tri titule u singlu do sada, Kup Kremlja i dva trofeja u Sidneju.

List navodi da je još velikih imena iz Evrope najavilo dolazak na dobrotvorni turnir koji je osmišljen radi prikupljanja sredstava za humanitarne projekte širom regiona. Među njima su programi "Novak Đoković" fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece.

Ujedno, želja organizatora je da se pomogne teniserima da se vrate u formu i takmičarski ritam usljed situacije sa virusom korona.

Sistem koji će se primjenjivati je "Raund Robin" /Round Robin/, što znači da će svako da igra sa svakim u dvije grupe, od po četiri igrača.

Konkretno, u subotu svaki teniser će imati po dva meča, a u nedjelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih - predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema.

U slučaju da bude omogućeno prisustvo publike, ulaznice će moći da se obezbijede za dvije sesije po danu, a termini će biti naknadno objavljeni.

Program će biti upotpunjen i dublovima sa poznatim ličnostima, kao i teniskim manifestacijama za djecu.

Svi mečevi biće prenošeni na kanalima televizije "Sportklub", a slike iz regiona obići će svijet.

Sportskom spektaklu "Adrija tur" u Beogradu prethodiće turnir Teniskog saveza Srbije u uobičajenom formatu od kvalifikacija, koje kreću u ponedjeljak, do finala koje će biti održano u petak.

Taj turnir se igra za nagradni fond koji je Teniski savez Srbije već izdvojio uz pomoć Novaka Đokovića.