VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika25/05/2020

PRIPADNICI MUP-a PREUZELI SINIŠU ŠAKIĆA

 

BANjALUKA, 25. MAJA /SRNA/ - Pripadnici Granične policije BiH predali su danas Sinišu Šakića pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na dalje postupanje, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

 

"Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas oko 11.00 časova na graničnom prelazu Gradina Sinišu Šakića za kojim je MUP Republike Srpske raspisao potjernicu zbog sumnje da bi mogao imati informacije u vezi sa ubistvom Slaviše Ćuluma.

"Šakić je pripadnicima Granične policije, prilikom pokušaja ulaska u BiH, dao dokumenta na uvid, nakon čega je provjerama utvrđeno da je MUP Republike Srpske za njim raspisao potjernicu", izjavila je Srni portparol Granične policije Franka Vican.

MUP Republike Srpske je 16. maja raspisao potjernicu za dva lica koja se direktno dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Ćuluma u Dragočaju kod Banjaluke.

Prema saznanjima Srne, jedan od njih je Siniša Šakić.

Slaviša Ćulum ubijen je 15. maja iz zasjede na lokalnom seoskom putu u naselju Dragočaj.