VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo30/05/2020

PRITVOR DO 30 DANA ZA TIJANU MAKSIMOVIĆ

 

SARAJEVO, 30. MAJA /SRNA/ - Sud BiH odredio je pritvor do 30 dana Tijani Maksimović, poznatijoj kao Tijana Ajfon, uhapšenoj u akciji "Kristal" u Suvom Polju kod Bijeljine, dok je za ostalih šest osumnjičenih izrekao mjere zabrane, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

 

Zlatanu Ćuku, Milisavu Tomiću, Siniši Periću, Vladanu Kakući, Željku Vujiću i Srđanu Šojiću Sud BiH odbio je prijedlog za određivanje pritvora uz određene mjere zabrane.

S obzirom na to da je Maksimovićeva strani državljanin, njeno puštanje na slobodu bi je učinilo nedostupnim organima gonjenja BiH.

U Sudu BiH održano je ročište na kojem se raspravljalo o određivanju pritvora za osumnjičene koji su prije dva dana uhapšeni u akciji "Kristal".

U Suvom Polju kod Bijeljine prije dva dana u akciji "Kristal" uhapšeno je 16 članova organizovane međunarodne kriminalne grupe, osumnjičene za neovlaštenu proizvodnju i promet droga i oružja, te navođenje na prostituciju.

U toj grupi bilo je 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i državljanka Srbije, starleta Tijana Ajfon koja je navodno i organizovala ovo okupljanje.