VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona02/06/2020

POZITIVNO JOŠ OSAM, UMRLE TRI, OPORAVILE SE 952 OSOBE

 

BANjALUKA, 2. JUNA /SRNA/ - Virus korona potvrđen je kod još osam osoba u Republici Srpskoj, od 395 laboratorijskih uzoraka, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kojem su prijavljena i tri smrtna slučaja lica kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa.

 

Među novooboljelima, tri su ženske i pet muških osoba, od kojih su po dvije mlađe i starije, a četiri srednje životne dobi.

Četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka.

Testiranje je rađeno u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo, Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča.

U istom periodu Institutu su prijavljena tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, a riječ je o dva muškarca i jednoj ženi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, svi starije životne dobi i sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Hospitalizovano je 95 pacijenata, u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske 32, a u opštim bolnicama 63.

Na Odjeljenju Kovid-19 u UKC-u hospitalizovana su 23 pacijenta sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji sedam pacijenta.

U objektima za izolaciju nalaze se 82 lica kod kojih je test na virus korona pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.430 slučajeva virusa korona, preminulo je 114 osoba, a oporavile su se 952 osobe.

U Srpskoj je na ovaj virus testirano 28.006 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.135 osoba, a nadzor je završen kod 34.243 osobe.