VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika02/06/2020

VULIN: ODNOSI S KINOM I RUSIJOM NA NAJVIŠEM NIVOU

 

BEOGRAD, 2. JUNA /SRNA/ - Odnosi Srbije sa Rusijom i Kinom nikada nisu bili na višem nivou saradnje i uvažavanja, kao i odnosi između ministarstava odbrane tih država, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandr Vulin.

 

Vulin je rekao da je to potvrdila i blagovremena pomoć koja je iz tih država stigla u Srbiju u vrijeme borbe protiv virusa korona.

"Nikada nećemo zaboraviti veličinu i blagovremenost pomoći Kine i Rusije. Oprema, lekari, stručnjaci ABHO, vozila...", rekao je Vulin za magazin "Odbrana".

On je napomenuo da su Kina i Rusija "sve što je i njima bilo potrebno za borbu protiv virusa korona, odvojili i poslali" Srbiji.

Govoreći o ulozi Vojske Srbije tokom vanrednog stanja zbog virusa korona, Vulin je rekao da pred nacijom i istorijom ne bi bilo nikakvih opravdanja da se nešto dogodilo, "a da Vojska Srbije nije bila u stanju da odgovori i zaštiti zemlju i narod".

Vulin je, govoreći o mjestu i bezbjednosti Srbije u svijetu poslije iskustva sa virusom korona, rekao da se vojna neutralnost Srbije pokazala kao uspješna politika koja joj je omogućila saradnju sa svima.

"Srbija se pokazala kao organizovana i spremna, a njena vojska kao institucija na koju se može osloniti, koja će sve zadatke, bez izuzetka, ispuniti", dodao je Vulin.