VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo02/06/2020

"PRAVDA ZA DAVIDA" I POLITIČKA PARTIJA "POKRET PRAVDE" ODBILI OKUPLJANjE U PARKU "MLADEN STOJANOVIĆ"

 

BANjALUKA, 2. JUNA /SRNA/ - Aktivisti grupe "Pravda za Davida" i političke partije "Pokret pravde" odbili su da današnje okupljanje organizuju u Parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci, insistirajući na Trgu Krajine.

 

Policijskoj upravi Banjaluka 27. maja obratila se aktivistkinja grupe "Pravda za Davida" i političke partije "Pokret pravde" čiji su inicijali M.I. sa zahtjevom da danas održe skup na Trga Krajine od 18.00 do 19.00 časova.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 29. maja obavili su razgovor sa podnosiocem zahtjeva, te joj predložili da mjesto okuljanja bude lokacija Park 'Mladen Stojanović' koja je odlukom Grada Banjaluka određena kao jedna od lokacija za održavanje javnih skupova, jer se u prethodnom periodu na prostoru Trga Krajine desio niz bezbjednosnih incidenata prilikom sličnih okupljanja", saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju se dodaje da je ovaj prijedlog podnosilac zahtjeva M.I. odbila, te je u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju doneseno Rješenje o zabrani javnog okupljanja na prostoru Trga Krajine.