VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika02/06/2020

JOVIĆ: RADONČIĆ JE IZUZETAN PROFESIONALAC

 

SARAJEVO, 2. JUNA /SRNA/ - Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nedeljko Jović ocijenio je da je resorni ministar Fahrudin Radončić izuzetan profesionalac, koji je nastojao da riješi većinu otvorenih i naslijeđenih problema u čemu je, za kratko vrijeme, dijelom i uspio.

 

Jović je, komentarišući ostavku Radončića, u izjavi Srni posebno istakao posvećenost i angažman Radončića tokom krize izazvane virusom korona.

"Ne ulazeći u razloge i političke konotacije Radončićeve ostavke na funkciju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, želim da izrazim svoje poštovanje i zahvalnost Radončiću za kratku, ali vrlo uspješnu saradnju", rekao je Jović.

On je naglasio da neka od teških pitanja, poput migrantske krize i posljedica epidemije virusa korona, nastavljaju da se rješavaju u skladu sa zakonskim okvirom i utvrđenom politikom.

"Radončiću želim dobro zdravlje, ličnu sreću i dalji uspjeh u profesionalnom angažmanu", poručio je Jović.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić informisao je na današnjoj sjednici članove Savjeta ministara da podnosi neopozivu ostavku na to mjesto. On je ranije danas naveo da će podnijeti ostavku na funkciju ministra zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere "Respiratori".