VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo05/06/2020

DžUMHUR: SARAJLIJE JEDVA ČEKAJU MEČ

 

BEOGRAD, 5. JUNA /SRNA/ - Najbolji teniser BiH Damir Džumhur rekao je da sa nestrpljenjem čeka humanitarni teniski "Adrija turnir", pogotovo meč u Sarajevu, gdje će igrati protiv najboljeg tenisera na planeti Novaka Đokovića, te dodao da i Sarajlije jedva čekaju meč.

 

Egzibicioni meč, koji će u Sarajevu igrati sa Đokovićem, Džumhur smatra vrhuncem karijere.

"Sarajlije jedva čekaju meč, dolazi najbolji teniser današnjice, jedan od najboljih u istoriji sporta. To će biti velika stvar za moj rodni grad, za BiH. Sarajlije će napokon imati šansu da vide Novaka Đokovića. Za mene je velika stvar, to će biti vrhunac moje karijere", izjavio je Džumhur za RTS.

Navodeći da je poseban osjećaj znati da Đoković dolazi da igra sa njim egzibiciju, Džumhur je rekao da se godinama poznaje i trenira sa Novakom.

"Godinama treniramo, družimo se, imamo sjajan odnos otkako smo se upoznali 2014. godine. Naš odnos je vremenom rastao. Novak je odličan momak, najbolji teniser, možda najbolji sportista svih vremena. Njegova skromnost je nešto što ima u sebi i to se zaista cijeni", naglasio je Džumhur.

Džumhur je sticajem okolnosti u Beogradu proveo nekoliko mjeseci, koliko je trajala kriza sa virusom korona.

"Morali smo da izmišljamo, da se prilagođavamo... Uspio sam da radim kod kuće na fizičkoj spremi i na kraju nije ispalo toliko loše. Ne mogu reći da nisam fizički spreman", rekao je Džumhur i dodao da u Beograd dolaze velika teniska imena pa će taj turnir biti naročito zanimljiv.

On je napomenuo da "Adrija turnir" kreće iz Beograda, ide prema Zadru, zatim u Crnu Goru, Banjaluku i završava se u Sarajevu.

"Biće dosta mečeva, to je važno za nas igrače jer dugo nismo imali turnire. Svi jedva čekaju da izađu na teren. Beograd će biti zaista jak - Dominik Tim, Zverev, Dimitrov, uz igrače kao što su Filip Krajinović, Dušan Lajović i Viktor Troicki. Biće i vajldkard... Ja se nadam da ću je ja dobiti", rekao je Džumhur.

Prema planu, humanitarni teniski turnir "Adrija tur" počeće u Beogradu 13. i 14. juna, potom će biti nastavljen 20. i 21. juna u Zadru, zatim 27. i 28. juna u Crnoj Gori, a potom u Banjaluci 3. i 4. jula, a u Sarajevu 5. jula.