VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo03/07/2020

PODRŠKA RADU DAUN SINDROM CENTRA

 

BANjALUKA, 3. JULA /SRNA/ - Ministar za evropske integracije i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da će Daun sindrom centar iz Banjaluke i u narednom periodu imati podršku resornog ministarstva i institucija Republike Srpske.

 

Nakon prisustvovanja predstavljanju prve virtuelne izložbe radova lica sa Daunovim sindromom pod nazivom "Ništa o nama bez nas" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci, Klokić je rekao Srni da su dosadašnje aktivnosti ovog centra primjer kako se treba odgovorno ponašati u situaciji izazvanoj virusom korona.

Klokić je izrazio zahvalnost direktoru Daun sindrom centra Banjaluka Zoranu Jeliću za podršku koju mu je pružio dok se oporavljao od virusa korona.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske uvijek davala podršku Daun sindrom centru, te da su sve njihove aktivnosti bile propraćene i dobile podršku institucija Republike Srpske.

Riječ je o osobama koje su pohađale Virtuelnu učionicu tokom pandemije korona virusa, a koju je organizovao i vodio Daun sindrom centar iz Banjaluke.

Virtuelnu učionicu i slikarsku radionicu pohađali su učesnici iz Banjaluke, Osla, Beča, Novog Sada, Zaječara, Jagodine i Novog Sada čiji su radovi danas predstavljeni putem Zum aplikacije.

Otvaranju izložbe, osim Klokića i Jelića, prisustvovali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković, kustos za edukativne programe Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Maša Čavić.