VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo03/07/2020

UDRUŽENjE STUDENATA IZ SRPSKE NA PRIJEMU U AMBASADI RUSIJE

 

BIJELJINA, 3. JULA /SRNA/ - Predstavnici Udruženja studenta Republike Srpske u Srbiji sa sjedištem u Novom Sadu danas su na prijemu u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu razgovarali o budućem povezivanju sa omladinskim organizacijama iz Rusije, rekao je Srni predstavnik ove organizacije Dejan Pudar.

 

"Razgovarali smo sa atašeom za kulturu Denisom Kruglovom i ukazano je priznanje za dosadašnji rad Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji i dogovorena dalja podrška i saradnja", kaže Pudar.

On ističe da je dogovoren i prvi zajednički projekat koji se odnosi na posjetu Srpsko-Ruskom humanitarnom centru u Nišu što se može očekivati već u avgustu.

Pudar očekuje da će uskoro o saradnji omladine Srpske u Srbiji i Rusiji predstavnici udruženja razgovarati i sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

"Ono što možemo očekivati u budućnosti je povezivanje sa omladinskim organizacijama iz Rusije i posjeta Moskvi", naveo je on.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja Dejan Pudar i Vasilije Sombić.

Pudar kaže da je Udruženje studenta Republike Srpske u Srbiji sa sjedištem u Novom Sadu osnovano prošle godine i ima cilj da organizuje mlade ljude i povezuje ih sa obje strane rijeke Drine.

Prema njegovim riječima, u Novom Sadu studira više od 7.500 studenta iz Republike Srpske.