VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona04/07/2020

VANREDNA SITUACIJA I U KRALJEVU

 

KRALJEVO, 4. JULA /SRNA/ - Vanredna situacija proglašena je i u Kraljevu zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa korona.

 

Vanredna situacija stupa na snagu od sutra od 7.00 časova, kada će početi da se primjenjuju i posebne mjere zaštite stanovništva.

Zabranjena su okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vježbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mjere lične zaštite, a u svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Na snazi je zabrana organizovanja svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija, prenose beogradski mediji.

Odluku o vanrednoj situaciji donio je gradonačelnik Predrag Terzić na osnovu preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prethodno je zbog povećanog broja zaraženih koronom vanredna situacija proglašena u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju i Ivanjici, a od juče i u Beogradu, Šapcu, Čačku i Arilju.

U Srbiji je danas potvrđeno 325 novoboljelih od virusa korona, a osam je preminulo.