VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona05/07/2020

ANTONIJEVIĆ: BROJ UMRLIH I ZARAŽENIH RAPIDNO RASTE

 

PRIŠTINA, 5. JULA /SRNA/ - Broj zaraženih i umrlih od posljedica virusa korona na Kosovu i Metohiji rapidno raste, upozorio je epidemiolog Aleksandar Antonijević.

 

Antonijević je rekao Srni da je epidemiološka situacija na cijelom Kosovu i Metohiji veoma ozbiljna, te da je sve veći broj oboljelih i sa težom i sa lakšom slikom, što ukazuje na veoma složenu i zabrinjavajuću situaciju.

On je naveo da se večeras do 19.00 časova očekuju rezultati 50 testiranih osoba što bi moglo da poveća broj zaraženih.

"U srpskim sredinama na Kosmetu u novom talasu virusa korona registrovano je 43 pozitivnih, od čega je osmoro smješteno u bolnicama u Kosovskoj Mitrovici, Nišu i Beogradu" , naveo je Antonijević.

Antonijević je dodao da ga je tokom jutra kontaktirao veliki broj građana tražeći pomoć zbog simptoma virusa.

Istovremeno jutros je na odjeljenju Ingektivne klinike Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra u Prištini umrlo pet osoba, prenijeli su mediji na albanskom jeziku.

Mediji navode izjave članova porodica preminulih da je uzrok smrti nedostatak kiseonika u aparatima na koje su bili priključeni.

Iz kosovske policijske službe Srni je rečeno da je jedna patrola jutros morala da interveniše jer su se ispred ulaza na Infektivnu klinuku sukobili jedna grupa građana i obezbjeđenje bolnice.

Policija navodi i da su posmrtni ostaci preminulih uz policijsko obezbjeđenje prebačeni sa Infektivne klinike.

Prema posljednjim podacima Insituta za javno zdravlje, na Kosovu i Metohiji je od izbijanja epidemije do danas preminula 71 osoba.