VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona07/07/2020

PROGLAŠENA EPIDEMIJA U BIJELOM POLJU, BERANAMA, ROŽAJAMA

 

PODGORICA, 7. JULA /SRNA/ - Koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori dalo je saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na području opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje.

 

Koordinaciono tijelo danas je odlučilo da pooštri privremene epidemijske mjere na cijeloj teritoriji Crne Gore, posebno u više opština sjevernog regiona, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da konstantan rast broja novootkrivenih slučajeva infekcije virusom korona na teritoriji cijele Crne Gore, sa posebno ugroženim sjevernim i centralnim regionom, i činjenica da sve veći broj oboljelih ne uspijeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije, ukazuju na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama.

Na cijeloj teritoriji Crne Gore u ugostiteljskim objektima zabranjeni su zabavno-muzički programi - koncerti, živi nastupi muzičara i grupa, nastupi di-džej izvođača i slično.

Rad ugostiteljskih objekata, uključujući i one na kupalištima i plažama, ograničen je na području Podgorice, Cetinja i opština Plužine, Šavnik, Žabljak, Nikšić, Danilovgrad, Tuzi, Kolašin i Mojkovac do 22.00 časa.

"U južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče doneseno ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24.00 časa", dodaje se u saopštenju.