VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/07/2020

REBIĆ: UHAŠENA 23 LICA ZBOG NEREDA

 

BEOGRAD, 8. JULA /SRNA/ - Direktor Policije Srbije Vladimir Rebić potvrdio je da su tokom sinoćnjih nereda u Beogradu uhapšena 23 lica i poručio da policija neće dozvoliti da bilo ko ugrožava zdravlje i život građana, niti anarhiju ili nasilje na ulicama.

 

"Povređena su najmanje 43 policajaca. Uhapšene su 23 osobe zbog nereda", kaže Rebić za RTS, navodeći da je zapaljeno pet policijskih vozila, te da su povrijeđena i tri konja.

Rebić je naglasio da je policija do sada vrlo suzdržano reagovala, te da je oko 23.00 upotrebila hemijska sredstva.

pozvao sve građane da pokažu više dostojanstva i da se u ovakvom trenutku pokaže ljudskost i snize tenzije.

On je rekao da policija nije imala nikakvu najavu okupljanja u Beogradu, kao i da u ostalim gradovima gdje je bilo okupljanja ono nije bilo ni približno kao u prijestonici.

"Imali smo skupove u Novom Sadu i Kragujevcu. U Novom Sadu se skupilo nešto oko 300 građana ispred Gradske kuće i u Kragujevcu je bio relativno miran skup", dodao je Rebić.

On je naveo da je policijska procjena da je na skupu u Beogradu bilo oko 5.000 građana.

"Naravno, nisu svi bili militantni i nasilni. Jedna manja grupacija od njih stotinjak, dvesta se odlučila na ovakvo ponašanje i probila taj policijski kordon. Srećom vrlo brzo smo konsolidovali situaciju i izbacili ljude iz Narodne skupštine", rekao je Rebić.

On je poručio svima koji misle da na ovakav način sebi mogu učiniti neku pogodnost ili korist da im to neće uspjeti.

Desetine ljudi, među kojima ima i policajaca i civila, povrijeđeno je tokom sinoćnjih nereda koji su izbili tokom protesta zbog najave uvođenja policijskog časa u Beogradu.