VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/07/2020

PRIMLJENI ZAKLJUČCI OPŠTINSKOG VIJEĆA DRVAR O ODLAGANjU OTPADA

 

SARAJEVO, 8. JULA /SRNA/ - Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH primila je zaključke sa vanredne sjednice Opštinskog vijeća Drvar u kojima se traži da se, između ostalih, ova policijska agencija uključi u istragu u vezi sa dopremanjem tekstilnog otpada u Drvar, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

 

"Navedeni zaključci upućeni su na više adresa, između ostalog i u Tužilaštvo BiH, Federalnu upravu policije i ostale organe", izjavio je Miladinović.

Oko 300 tona tekstilnog otpada iz Italije istovareno je u krugu nekadašnje firme "Grmeč".

Opštinsko vijeće Drvara prije dva dana donijelo je zaključke o hitnom izmještanju otpada dovezenog iz Italije u ovu lokalnu zajednicu, kao i o tome da se Sipa uključi u istragu o cjelokupnom procesu u vezi sa dopremanjem otpada.

Jedan od zaključaka vanredne sjednice Opštinskog vijeća jeste da načelnik opštine Dušica Runić pošalje urgenciju nadležnom federalnom Ministarstvu životne sredine i turizma, te da bude dozvoljeno uzorkovanje otpada i da se uključi najmanje još jedna ovlaštena institucija za analizu uzoraka.

Predsjednik Opštinskog vijeća Milan Kunić rekao je Srni da je na toj sjednici donesen i zaključak da Opštinsko vijeće podržava inicijativu neformalne grupe građana da se priključi građanskim protestima, dok otpad ne bude odvezen iz Drvara.