VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Politika08/07/2020

VUČIĆ: NIJE SAMO EU POTREBNA ZEMLJAMA REGIONA VEĆ I ONE NjOJ

 

BEOGRAD, 8. JULA /SRNA/ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na onlajn samitu "Evropa bez cenzure" sa premijerima Slovenije i Mađarske Janezom Janšom i Viktorom Orbanom da nije samo EU potrebna zemljama regiona, već i one njoj.

 

"Evropa mora da razume šta se dogodilo posle Bregzita i da nije samo zemljama regiona potrebna EU, već su i one potrebne Uniji. Mislim da Evropa ima veću mogućnost da postane najbolje mesto u svetu", konstatovao je Vučić.

On je ukazao da SAD postaju sve veće, Kina ekonomski ima sve bolju poziciju, dok Njemačka raste i ekonomski i politički.

Vučić je poručio da će Srbija nastaviti svoj evropski put, ali i saradnju sa susjedima i prijateljima, prenose beogradski mediji.

"Borićemo se za naš nezavisni pristup", rekao je on.

U osvrtu na epidemiju virusa korona, Vučić je naglasio da se virus ne može pobijediti bez vakcine ili lijeka, ali da postoji mnogo stvari koje se mogu i moraju zajednički uraditi na suzbijanju posljedica nastale krize.

"Najvažnije pitanje sada je šta možemo da učinimo kako bismo preživeli i zadržali nadu građana u budućnost u sopstvenoj zemlji", naglasio je Vučić.

On je istakao da je prije sedam dana razmišljao da, zbog loše epidemiološke situacije u zemlji, ponovo donese odluku o "zatvaranju", ali da u tom slučaju Srbija ne bi ekonomski imala šanse da preživi.

"U takvoj situaciji u Evropi saradnja je potrebnija nego ikada. Ne tražimo nove kredite, veliki novac, već nam je potrebno da stavimo pod kontrolu sve druge pretnje sa kojima bi se mogli suočiti", poručio je Vučić.