VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo08/07/2020

SPORTSKA OPREMA ZA OMLADINCE FK "NAPRIJED"

 

BANjALUKA, 8. JULA /SRNA/ - Predstavnici rukovodstva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka i gradske Organizacije mladih te stranke danas su uručili sportsku opremu za potrebe polaznika omladinske škole banjalučkog Fudbalskog kluba "Naprijed", a riječ je o 70 dresova i šorceva.

 

Iz gradskog odbora DNS-a saopšteno je da je trener mlađih kategorija FK "Naprijed" Stevica Vujanović zahvalio za donaciju i naveo da škola fudbala ovog sportskog kolektiva okuplja sve više mališana.

"Ova donacija dodatno će unaprijediti uslove u kojima treniramo. Uz pomoć prijatelja kluba uređujemo i teren i pripremamo se za nova takmičenja", rekao je Vujanović.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović rekao je da već neko vrijeme pomažu malim sportskim kolektivima koji opstaju zahvaljujući entuzijazmu pojedinaca.

"Razgovarali smo sa ljudima koji vode mlađe kategorije 'Naprijeda' i potrudili se da ovom donacijom nagradimo njihov entuzijazam, te obezbijedimo bolje uslove za mlade fudbalere. Nadam se da ćemo ovim potezom privoljeti još više mladih da se okrenu sportskom životu i treninzima", rekao je Obradović.

On je dodao da je Gradski odbor DNS-a u proteklom periodu novčano i u sportskoj opremi pomogao i stonoteniserskom klubu osoba sa invaliditetom "Vrbas".

Predsjednik Organizacije mladih banjalučkog DNS-a Bojan Pećanac rekao je da ta organizacija u svom radu, između ostalog, nastoji da promoviše zdrav život i fizičke aktivnosti, trudeći se da čini pozitivne stvari za lokalnu zajednicu.

"Nadamo se da će ova donacija fudbalskom klubu 'Naprijed' pomoći u radu. Nastavićemo da i u budućnosti pomažemo ovakve i slične projekte", istakao je Pećanac.

Fudbalski klub "Naprijed", čije je sjedište u banjalučkom naselju Obilićevo, iznjedrio je brojne fudbalske asove, a danas se takmiči u nižim fudbalskim rangovima Srpske.

Osnovan je 1951. godine kao treći gradski klub poslije "Borca" i BSK-a.