VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Virus Korona13/07/2020

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

 

PETROVO, 13. JULA /SRNA/ - Zaposleni Centra za socijalni rad u Petrovu od jutros odsustvuju sa posla, a otežano funkcioniše i referat za registraciju vozila i izdavanje vozačkih dozvola u lokalnoj Policijskoj stanici jer je u obje ustanove registrovan po jedan službenik sa virusom korona.

 

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Ozren Petković rekao je da je epidemiološka situacija pogoršana, ali da nema mjesta panici jer je poznat klaster.

"Virus je potvrđen kod jednog službenika Centra za socijalni rad Petrovo, nastanjenog u Doboju, koji se nalazi na kućnom liječenju, a od jutros svi službenici ove ustanovo odsustvuju s posla", izjavio je Petković novinarima nakon jutrošnje sjednice opštinskog Štaba.

On je naveo i da je virus korona potvrđen i kod jednog donedavnog službenika Policijske stanice Petrovo, koji je takođe na kućnom liječenju, a još dvoje službenika, bliskih kontakata, nalazi se u kućnoj izolaciji.

"Riječ je o jednom klasteru - zajedno su putovali na posao i mi preduzimamo sve propisane mjere kako bismo spriječili širenje klastera. Što se tiče Centra za socijalni rad, pokušaćemo u što kraćem roku organizovati rad ove ustanove, a već danas će biti izvršena dezinfekcija svih prostorija koje su koristili zaposleni", rekao je Petković.

Komandir Policijske stanice Petrovo Dejan Jeremić ukazao je da je trenutno otežano funkcionisanje referata za registraciju vozila i izdavanje vozačkih dozvola, ali da se svi poslovi završavaju u zakonom predviđenom roku.

Zamjenik direktora Doma zdravlja "Ozren" Duško Petrović rekao je da je činjenica da su se ljudi prilično opustili i da je situacija složenija.

"Mi odrađujemo svoj dio posla, pratićemo situaciju i postupati u skladu sa potrebama i preporukama nadležnih", rekao je Petrović.

Na jutrošnjem sastanku Štaba donesen je zaključak kojim se apeluje da građani poštuju propisane mjere, nose zaštitne maske i drže distancu od najmanje dva metra, a inspekcijskim organima je naređeno da pojačaju aktivnosti na kontroli poštovanja propisanih mjera.