VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Društvo13/07/2020

STANIVUKOVIĆEVA IZJAVA - UVREDA ZA SRPSKE ŽRTVE RATA

 

BANjALUKA, 13. JULA /SRNA/ - Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić smatra da ideja kandidata PDP-a za gradonačenika Banjaluke Draška Stanivukovića da izgradi park mira sa spomenikom trojici vojnika tzv. Armije BiH, HVO-a i Vojske Republike Srpske predstavlja uvredu za srpske žrtve rata.

 

Lazić je rekao Srni da je za porodice poginulih boraca iz Republike Srpske to neprihvatljivo zbog čega očekuju da se Stanivuković javno izvini borcima i porodicama poginulih boraca.

On je zaključio da je za ovu populaciju jedino prihvatljiva izgradnja centralnog spomenika u Banjaluci za sve srpske borce koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske.

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković iznio je ideju da u Banjaluci napravi park mira u kome bi bile postavljene statue tri vojnika. "Kao gradonačelnik Banjaluke volio bih da napravim park mira u kome bi bila statua tri različita vojnika koji stoje na jednoj podlozi, da kažemo ljudi to je iza nas", rekao je Stanivuković tokom gostovanja u jednoj TV emisiji.