VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Ekonomija16/07/2020

PODRŠKA INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA IZ OBLASTI VODOSNABDIJEVANjA

 

Obavještenje korisnicima: Zbog nepreciznosti vijest ponavljamo i molimo da preuzmete korigovanu verziju.

 

SARAJEVO, 16. JULA /SRNA/ - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa međunarodnim predstavnicima o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH.

Na sastanku sa direktorom Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom, šefom Delegacije EU Johanom Satlerom, rezidentnim predstavnikom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija /UNDP/ u BiH Stelijanom Nederom, te ambasadorima Švajcarske Andreom Rauber Sakser i Švedske Johanom Stromkvist, predsjedavajući Tegeltija je izrazio spremnost Savjeta ministara za saradnju i podršku aktivnostima, koje, kako je istakao, pridonose unapređenju životnog standarda svih građana.

Sagovornici su ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima, posebno u situacijama poput pandemije virusa korona, obezbijedili nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija.

Predsjedavajući Tegeltija je upoznao sagovornike sa potrebom što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na sastanku su učestvovali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, ministar inostranih poslova Bisera Turković i zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Hazim Rančić.