VIDEO servis
Sve vijesti

Najnovije vijesti

Hronika16/07/2020

KRIMINALISTIČKA OBRADA UHAPŠENOG U TURJAKU ZBOG NAPADA NA KOMŠIJU

 

GRADIŠKA, 16. JULA /SRNA/ - U toku je kriminalistička obrada lica iz mjesta Turjak u Gradišci čiji su inicijali D.B. koje je uhapšeno danas zbog sumnje da je prvo verbalno, a potom i fizički nasrnulo na komšiju, te na njega bacilo bombu koja nije eksplodirala.

 

U toku je i pretres porodičnog imanja u mjestu Turjak koje koristi osumnjičeno lice, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U saopštenju se ističe da je uspješno riješena krizna situacija u kojoj je ovo lice uhapšeno angažovanjem pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, pregovaračkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i policijskih službenika ove uprave.

U saopštenju se navodi da je juče u 18.00 časova ovoj upravi prijavljeno je da je u mjestu Turjak jedno lice fizički napalo komšiju prilikom čega je u ruci držalo ručnu bombu.

"Na lice mjesta su upućeni policijski službenici ove Policijske uprave koji su utvrdili da je jedno lice iz Turjaka prvo verbalno, a potom i fizički nasrnulo na komšiju, te u ruci držalo ručnu bombu, koju je u jednom trenutku i bacilo u pravcu oštećenog, ali ona nije eksplodirala, nakon čega je pobjeglo, te se zaključalo u svoju porodičnu kuću zajedno sa majkom", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su na lice mjesta upućeni policijski službenici Policijske uprave Gradiška i pregovarački tim MUP-a Republike Srpske, da bi stupili u kontakt sa licem da se preda, te su jutros nastavili sa preduzimanjem mjera iz svoje nadležnosti.

"Danas u 12.40 časova pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske su ušli u kuću gdje stanuje lice D.B, koje je zatečeno sa majkom čiji su inicijali M.B, nakon čega su oba lica stavljena pod kontrolu policijskih službenika, a zatečeni su bez vidljivih povreda. Lice D.B. je lišeno slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, te je nad njim je u toku kriminalistička obrada", navodi se u saopštenju.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izdao je nalog da po kompletiranju predmeta protiv D.B. u redovnoj proceduri bude podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo.